Η σημερινή ημέρα, είναι καθιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, έπειτα από πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα συνεστίαση, με ομιλήτρια την ψυχολόγο/ψυχοθεραπεύτρια, Dr Σοφία Μπαλαμούτσου, την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, στις 21:30, στο ξενοδοχείο Galaxy.

Σε μια εποχή βαθύτατης οικονομικής κρίσης, με την ψυχική υγεία να κλονίζεται, τις αυτοκτονίες να αυξάνονται με απίστευτους ρυθμούς και τους ανθρώπους να έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης όσο ποτέ άλλοτε, είναι καλό να γνωρίζουμε το τι πραγματικά συμβαίνει με την ψυχή, την άβυσσο του ανθρώπου.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στη χώρα μας, σύμφωνα με τις τελευταίες πανεπιστημιακές έρευνες, το ποσοστό των πασχόντων από ψυχικά νοσήματα ολοένα και αυξάνεται. Ένα από τα τραγικότερα συμπεράσματα των μελετών αυτών, είναι το ότι το ποσοστό των πασχόντων από κατάθλιψη που αναζητούν βοήθεια από ειδικούς, είναι λιγότερο από το 50%!

Η ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια Dr Σοφία Μπαλαμούτσου θα προσπαθήσει να φωτίσει το θέμα, να εξηγήσει συμπεριφορές, αλλά και να επισημάνει τα σημάδια, τα οποία όλοι πρέπει να προσέχουμε στο φιλικό και οικογενειακό μας περιβάλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook