Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έστειλε επιστολή-αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών και στον Υπουργό Υγείας μετά και την νέα απόφαση που ζητά από άτομα με αναπηρία να περάσουν ξανά από τις υγειονομικές επιτροπές και να προσκομίσουν νέες γνωματεύσεις με το ποσοστό αναπηρίας τους προκειμένου να πάρουν απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων.

Για εμπαιγμό κάνει λόγο στην επιστολή του το ΕΚΗ καθώς πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία που θα έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί φέτος να χάσουν το δικαίωμα απαλλαγής.

Η επιστολή αναλυτικά αναφέρει:

\”Kύριοι Υπουργοί,

Όσοι συνταξιούχοι είχαν βεβαίωση από Α/βάθμια ή Β/βάθμια Υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και διάρκεια εφ’ όρου ζωής είχαν απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και έκπτωση φόρου εισοδήματος.

Το Υπουργείο Οικονομικών με την απόφαση (ΠΟΛ 1195/2013 ) ζητά νέα κρίση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που είναι το καινούργιο όνομα των υγειονομικών επιτροπών τα δυο τελευταία χρόνια.

Ζητούν να γίνει νέα αίτηση, να φέρουν καινούργιες γνωματεύσεις και να περιμένουν να ξανακριθεί μια διαδικασία πολύ χρονοβόρα, από ανθρώπους που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν και πολλές φορές είναι αδύνατο και πολύ επώδυνο για τους ίδιους και την οικογένεια τους.

Είναι ντροπή, συνανθρώπους μας με όλα αυτά τα τεράστια προβλήματα υγείας ,να τους αντιμετωπίζετε με τέτοιες ανάλγητες τακτικές.

Είναι ντροπή να τους υποχρεώνεται να υποβάλλουν νέες αιτήσεις για νέες επιτροπές που ξέρετε ότι δεν γίνονται σύντομα. Ήδη αρκετοί φέτος θα χάσουν το δικαίωμα απαλλαγής από το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και την έκπτωση φόρου εισοδήματος.

Σταματήστε επιτέλους να εμπαίζετε τουλάχιστον συνανθρώπους μας που χρειάζονται την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook