Τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανισθεί περιπτώσεις διαφόρων δήθεν «θεραπευτών» οι οποίοι ασκούν ιατρικές πράξεις χωρίς οι ίδιοι να είναι ιατροί. 
Πρόκειται ειδικότερα για περιπτώσεις κάποιων «ομοιοπαθητικών», «βελονιστών» και άλλων «εναλλακτικών» οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με το ιατρικό λειτούργημα. 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων σε ανακοίνωσή του προειδοποιεί το κοινό ότι για οποιονδήποτε λόγο προσφεύγει σε κάποιον «εναλλακτικό» για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας του θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι απευθύνεται σε ιατρό.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση \”ο ιατρός είναι ο μόνος υπεύθυνος και κατάλληλα εκπαιδευμένος επιστήμονας για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας. Ακόμη και η οποιαδήποτε εναλλακτική προσέγγιση σε προβλήματα υγείας γίνεται από ιατρό που ασχολείται και με εναλλακτικές θεραπείες. Σε αντίθετη περίπτωση ο ασθενής κινδυνεύει να βρεθεί προ δυσάρεστων και επικίνδυνων για την υγεία, ή ακόμη και τη ζωή του, εκπλήξεων. 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, ως υπεύθυνος φορέας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, αντιμετωπίζει ήδη τις περιπτώσεις αυτές με την εφαρμογή του Νόμου. 
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία απευθυνθείτε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου: Σφακίων 32 ή στο τηλέφωνο: 2821056295.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook