Την Παρασκευή 6 Μαϊου θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος "Πλοήγηση στον κόσμο" από τον Δήμο Σφακίων στο Δημοτικό Σχολείο Ασκύφου όπου θα γίνει τελετή παράδοσης φορητών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στους μαθητές του Δημοτικού Διαμερίσματος Ασκύφου από τον ερευνητή - διευθυντή Πληροφορικής του Media Lab του MIT και εφευρέτη του «Υπολογιστή Εκατό Δολαρίων» (HDL) Μιχάλη Μπλέτσα.

Ο Μιχάλης Μπλέτσας γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1967 στα Χανιά .

Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια έφυγε στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακά στη βιοϊατρική και ολοκλήρωσε τρεις ακόμα κύκλους σπουδών στα πανεπιστήμια Boston University και Northeastern University. Το 1996, σε ηλικία 28 ετών, έγινε διευθυντής πληροφορικής του Media Lab, ερευνητικού εργαστηρίου που ανήκει στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), διευθυντής του οποίου είναι ο ελληνικής καταγωγής Νικόλας Νεγρεπόντε.

Οι δυο άντρες δέθηκαν με στενή φιλία και ξεκίνησαν να υλοποιήσουν ένα κοινό όνειρό τους: να πετύχουν ασύρματη ευρυζωνική διαδικτύωση τόπων χωρίς υποδομή.

Μετά από επιτυχημένα πειράματα στην Πάτμο αλλά και σε χωριά μέσα στη ζούγκλα της Καμπότζης, σε περιοχές χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, γεννήθηκε η ιδέα να κατασκευάσουν τον HDL, τον φτηνό υπολογιστή που θα μπορεί να φτάσει στα χέρια και του πιο φτωχού παιδιού στο πιο απομονωμένο σημείο του πλανήτη.