Οι αρχές ανακάλυψαν τον "ποντικό" που ροκάνιζε ότι μπορούσε από σπίτια και αυτοκίνητα, με τελευταίο θύμα του έναν 46χρονο Γερμανό.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, πραγματοποιήθηκε έρευνα, στο σπίτι και το κατάστημα του 28χρονου, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του τμήματος Μοιρών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων, ο 28χρονος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει :

• Είδη οικιακού εξοπλισμού (ομπρέλες κήπου, ηλεκτρικοί λαμπτήρες, είδη μπάνιου, κ.α.),
• Πλήθος ηλεκτρικών εργαλείων (δραπανοκατσάβιδo, κλαδευτήρια, κόφτες πλακιδίων, ηλιακοί συλλέκτες, ηλεκτρογεννήτριες, συσσωρευτές, μπαταρίες φωτοβολταϊκών, ψηφιακoί μετατροπείς ηλεκτρικού ρεύματος),
• Δεκάδες ηλεκτρονικές συσκευές (προβολέας - προτζέκτορας, κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ενισχυτές, ηχεία και ραδιοκασετόφωνα αυτοκινήτου).

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, διέπραττε κλοπές σε περιοχές των Νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον 46χρονο παθόντα.

Σε βάρος του 28χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία θα διαβιβασθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.