Πριν καλά – καλά προλάβει να «στεγνώσει» το μελάνι στο χθεσινό ρεπορτάζ του Flashnews.gr, ήρθε μέσα σε λίγες ώρες η πρώτη κραυγαλέα επιβεβαίωση των ανησυχιών και των καταγγελιών των τεχνικών και των υπαλλήλων του Ναυστάθμου Κρήτης.

Στο  χθεσινό ρεπορτάζ , το Flashnews.gr είχε αποκαλύψει ότι μετά την απομάκρυνση 4 μανουβραδόρων από το ναύσταθμο Κρήτης με το καθεστώς  της διαθεσιμότητας, τις υπηρεσίες αυτές πρόκειται να αναλάβει ιδιωτικός φορέας με τουλάχιστον πενταπλάσιο κόστος! (δείτε εδώ)

Δυστυχώς η εκτίμηση για πενταπλάσιο κόστος ίσως να είναι τελικά και το… αισιόδοξο σενάριο!

60.000 ευρώ για… όσο φτάσουν

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού, Θωμά Αλατερά, εκεί έχει υπογραφεί ήδη η σύμβαση με ιδιώτη για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν πριν εργαζόμενοι.

Η συμφωνία έκλεισε στις 60.000 ευρώ!

Όταν το κράτος για την αντίστοιχη εργασία θα πλήρωνε ανά εργαζόμενο μόλις περίπου 1000 ευρώ μεικτά το μήνα και την υπερωρία περίπου 4 ευρώ την ώρα.

Όπως τονίζει μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού, το ευτράπελο είναι ότι στη σύμβαση ορίζεται το ποσό των 60.000 ευρώ για ένα συγκεκριμένο πλάνο εργασιών αλλά «…μέχρι αναλώσεως ποσού των εξήντα χιλιάδων Ευρώ (60.000,00) ή μέχρι αναδείξεως μόνιμου εργολάβου, μέσω ΑΜΔ»!

Δείτε εδώ τις συμβάσεις  που υπεγράφησαν: ΑΔΑ: Β4376-94Γ  ΑΔΑ: Β4ΓΑ6-ΘΣ1ΑΔΑ: Β4ΛΨ6-ΨΡΖ    ΑΔΑ: Β44Γ6-ΔΡ9

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, η λογική από την άλλη σιωπά…

Tώνια Λιοδάκη

[email protected]


Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook