Η προθεσμία που είχε δοθεί στα ΑΕΙ για να προσκομίσουν τις λίστες διαθεσιμότητας έληξε την Τετάρτη, η λύση του ζητήματος θα έρθει από τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αλλά οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχουν πέσει ακόμη.

Το υπουργείο Παιδείας πέρασε στην αντεπίθεση, με ένα non paper σε σκληρό ύφος, στο οποίο γίνεται λόγος για μονιμοποιήσεις διοικητικού προσωπικού στα ΑΕΙ από το «παράθυρο», με πλαστά πτυχία και σε κλάδους φαντάσματα.

«Με την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, που θα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ, ώστε μέρος τους να τεθεί σε διαθεσιμότητα, τελειώνει και η προσπάθεια μιας μειοψηφίας να συντηρηθούν φέουδα ανομίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα», ανέφερε το σχετικό κείμενο, που καταλογίζει σε καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους «συντεχνιακή» λογική σχετικά με την «άνιση κατανομή» και την «κομματική λογική πίσω από την επιλογή των ιδρυμάτων» που υποστηρίζουν.

«Είναι η ίδια μειοψηφία που αρνείται την υποβολή στοιχείων, γιατί θα αποκαλυφθεί η παράνομη πρόσληψη και μονιμοποίηση από το \”παράθυρο\” εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων, με πλαστά πτυχία σε κλάδους-\”φαντάσματα\”» τονίζουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα γίνεται αναφορά σε «ισχνές μειοψηφίες», που θέλουν να παραμείνουν τα Πανεπιστήμια «φέουδα ανομίας, σπατάλης και κακοδιαχείρισης». «Η αξιολόγηση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, συμπεριλαμβανομένων των κριτηρίων, της διαδικασίας αξιολόγησης, του αριθμού των πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων, των ιδρυμάτων που παρουσιάζουν πλεονάσματα ή κενά, εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης» αναφέρεται ακόμη στο non paper του υπουργείου Παιδείας.

«Τα κριτήρια και η μελέτη πλεονασμάτων και υπεραρίθμων βασίστηκαν στη διεθνή πρακτική και σε επιστημονική μεθοδολογία, αλλά αρκεί μια απλή ανάγνωση του αριθμού των διοικητικών υπαλλήλων ανά ίδρυμα για να πειστεί και ο πλέον δύσπιστος για την ορθότητα και την αντικειμενικότητα της απόφασης», επισημαίνεται ακόμη, ενώ υπογραμμίζεται πως στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας μετείχε μεταξύ άλλων το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ως απάντηση για τις αναφορές ότι το εν λόγω ίδρυμα εξαιρέθηκε καθώς από αυτό προέρχεται ο κ. Αρβανιτόπουλος.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook