Νέες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Ανοικτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης Κρήτης (ΑΣΤΑΚ) και ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διεύρυνσης της Τουριστικής περιόδου στο νησί.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες 9/10 με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Transavia ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΑΣΤΑΚ κ. Μανώλης Ζερβάκης και Μανώλης Χατζάκης αντίστοιχα καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης κ. Γιώργος Πελεκανάκης διαπίστωσαν το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για πτήσεις τσάρτερ από Άμστερνταμ και Παρίσι.

Κατά τη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις ξενοδοχειακές μονάδες της Ανατολικής Κρήτης που μπορούν να φιλοξενήσουν τουρίστες έως και τα μέσα Δεκεμβρίου και συζητήθηκαν προτάσεις για τη συνεργασία με tour operator για την προσέγγιση των τουριστών που ταξιδεύουν τους φθινοπωρινούς μήνες, ώστε ν’ αποτελέσει η Κρήτη τον επόμενο προορισμό τους.

Στις επόμενες εβδομάδες έχει προγραμματιστεί μία ακόμη συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι της Transavia θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και θα γίνει ευρεία συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς και επιχειρηματίες τουρισμού.

Οι συζητήσεις αφορούν την περίοδο 2014 και όχι την φετινή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook