Υλικά

• 1 κιλό μύδια
• 100 γρ. ώριμες ντομάτες, κομμένες κονκασέ
• 2 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
• 250 γρ. λευκό τυρί Ρεθύμνου
• 80 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 60 ml. ρακί
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Σε πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό τις πιπεριές μέχρι να αφήσουν τη γεύση τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να “γίνει” και να δέσει η σάλτσα. 
Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε κατά μέρος. Παράλληλα σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα μύδια «σκέτα», και μόλις ζεσταθούν και ανοίξουν απο το κέλυφος, τα σβήνουμε με τη ρακί. 
Ρίχνουμε τα μύδια με το ζουμάκι τους στη σάλτσα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και να ενωθούν οι γεύσεις. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, τριμμένο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. 
Βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και γκρατινάρουμε στο γκρίλ του φούρνου για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει και να πάρει ωραίο χρώμα το τυρί. Σερβίρουμε ζεστό.