Στην προσπάθειά να υπάρξει μια τόνωση στην αγορά και κατόπιν συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Τουρισμού, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου σε συνεργασία με όλες τις επιχειρήσεις της πόλης,θα ξεκινήσει από αυτήν την Τρίτη 15/10 καθώς και τις επόμενες Τρίτες 22/10,29/10 και 5/11 μια σειρά από δρώμενα σε όλη την πόλη του Ηρακλείου. Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν σημαντικά η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο λόγος που έγινε η επιλογή της ημέρας Τρίτης είναι γιατί στο Ηράκλειο θα βρίσκεται ένας σημαντικός αριθμός ξένων επισκεπτών, και ο Εμπορικός Σύλλογος επιθυμεί αν παραμείνουν στην πόλη μετά την ολοκλήρωση των περιηγήσεων τους στα Μουσεία, σε μια προσπάθεια τόνωσης της αγοράς. 

Για το λόγο αυτό καλούνται όλες οι επιχειρήσεις για τις συγκεκριμένες αυτές ημέρες να παρέχουν στους πελάτες τους, καλύτερες τιμές και σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό κλίμα στην αγορά.

Σκοπός είναι η ημέρα αυτή να διαφημιστεί στο εξωτερικό από τους Τουριστικούς φορείς στις προσεχείς τουριστικές εκθέσεις, ώστε του χρόνου το Ηράκλειο να είναι προορισμός όπου οι ξένοι επισκέπτες να γνωρίζουν ότι θα κάνουν τις αγορές τους.