Την ανεξαρτητοποίησή του, ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος Χανίων κ.Μιχάλης Κοτζαμιχάλης.

Σε επιστολή του προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Χανίων - την οποία έδωσε στην δημοσιότητα - ο κ.Κοτζαμιχάλης αναφέρει τα εξής: 

"Κύριε Δήμαρχε, Κύρια Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτηση μου από την θέση του συμβούλου της πλειοψηφήσας παράταξης ‘Χανιά ο δήμος μας αλλάζει‘. Οι λόγοι της παραίτησης μου αναφέρονται παρακάτω.

Σας θυμίζω κάποια σημεία της προεκλογικής μας εκστρατείας: 9+1 λόγοι να επιλέξουν τη δημοτική μας παράταξη!

“Για να διαμορφώσουμε έναν Δήμο αποκεντρωμένο και ισόρροπα ανεπτυγμένο, αντάξιο των προσδοκιών όλων των συμπολιτών μας, με ανθρώπινο και φιλικό πρόσωπο, που θα στηρίζει τη καθημερινότητα μας. 

Έναν Δήμο ανοιχτό, που θα ανήκει σ’ όλους τους πολίτες και θα προσφέρει αναπτυξιακή προοπτική, ασφάλεια, σιγουριά και ίσες ευκαιρίες σε κάθε πολίτη ξεχωριστά..." 

Και ρωτάω:
Ποιος αποκεντρωμένος δήμος; Όταν όλα γυρίζουν γύρω από την Οδό Κυδωνίας και τα στενά της; Που είναι το ανθρώπινο, φιλικό πρόσωπο που θα στηρίζει την καθημερινότητα στους περιαστικούς δήμους όταν έχουν την εικόνα εγκατάλειψεις; Το 2013 είχαμε πει ότι θα είναι η χρονιά... των περιαστικών δήμων... Αλήθεια... που είναι τα μεγάλα έργα στη Σούδα, στο Ακρωτήρι, στη Νέα Κυδωνία, στα Κεραμειά και στο Θέρισο; Γιατί μάταια 3 χρόνια περιμέναμε εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και οι κάτοικοι τους. Για του λόγου το αληθές... μία βόλτα αποδυκνείει περίτρανα όσα αναφέρω.
Όταν ξεκινήσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συλλογικά υπήρξε η ελπίδα ότι θα υπάρχει προσπάθεια από πλειάδα ανθρώπων ικανών με γνώση θέληση και ικανότητα για να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας. Δυστυχώς η πραγματικότητα, και το όραμα της δημοτικής αρχής μας περιορίστηκε σε μία κλειστή ομάδα που αποφάσιζαν και εκτελούσαν ότι θεωρούσαν ΜΟΝΟ αυτοί σωστό για τους πολίτες αυτής της Πόλης. Όλοι θυμόμαστε ότι η δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί ότι θα αξιοποιήσει ΝΕΟΥΣ ανθρώπους που θα αποτελέσουν το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντίθετα, έμειναν στο περιθώριο ανεκμετάλλευτοι και δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να προσφέρουν. Γιατί μάλλον πως τα νιάτα αντί να αποτελούν ελπίδα για ορισμένους... ΦΟΒΙΖΟΥΝ.
Όταν ανέλαβα ως πρόεδρος την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή του δήμου Χανίων ξεκινήσαμε παρά την οικονομική κρίση τον εξορθολογισμό των σχολείων ώστε να καταφέρουμε το ακατόρθωτο, πλεόνασμα στα ταμείο μας που ταυτόχρονα σύμμαινε καμία συμμετοχή των γονέων για την μάθηση των παιδιών τους. Δώσαμε νόημα στη ΔΩΡΕΑΝ παιδεία. Καταφέραμε την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Δ.Σ το ΗΘΟΣ, τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ την αξιοποίηση ΝΕΩΝ ανθρώπων ώστε με μεράκι και κέφι για δουλειά να φέρουμε το νομικό πρόσωπο του δήμου Χανίων πρώτο στην Ελλάδα. Και αυτά τα πράγματα ζητούσα από τη δημοτική μας ομάδα αλλά...
Στα 12 χρόνια πορείας μου στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τσικαλαριών, είε ως πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ (βλέπε Δ.Ο.Π.Π.Α Σούδας, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χανίων), έχω μάθει να δρω και να συμπεριφέρομαι με ανιδιοτέλεια για το συμφέρον της περιοχής και των δημοτών μας.
Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, αλλά και για άλλους που δεν γίνεται να αναφέρω στην επιστολή υποβάλλω την παραίτηση μου από σύμβουλος της δημοτικής παράταξης “Χανιά ο δήμος μας αλλάζει” και παραμένω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος με γνώμονα της προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών μας. Στο κάτω κάτω είναι υποχρέωση μου, ως εκλεγμένος να συνεχίσω τον αγώνα μου για ένα καλύτερο δήμο Χανίων. 

Με εκτίμηση
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Μιχάλης Κοτζαμιχάλης"