Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει άμεσα τις πολιτικές της για την ενέργεια και τις εκπομπές αερίου, δηλώνουν οι επικεφαλής των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας με συνεντεύξεις τους στο δίκτυο CNBC, προειδοποιώντας για μπλακ άουτ σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω των λειτουργικών δυσχερειών.
Ο Fulvio Conti, διευθύνων σύμβουλος της ENEL, εξηγεί ότι χρειάζονται κανονισμοί για την αγορά ενέργειας. Όπως λέει, οι εταιρείες πιέστηκαν για να επενδύσουν κολοσσιαία ποσά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και νέες τεχνολογίες, όμως οι πολιτικές στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφέρουν από χώρα σε χώρα.
Ο Peter Terium, Διευθύνων Σύμβουλος στη γερμανική, RWE, δήλωσε ότι ο ίδιος και άλλα ανώτατα στελέχη εταιρειών συναντώνται στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν στους ευρωπαίους αξιωματούχους τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η αγορά ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα SOS στην Ευρώπη, όχι για τις εταιρείες, όχι για τον τομέα, αλλά για την Ευρώπη συνολικά. Μία ευημερεύουσα κοινωνία δεν μπορεί να ευημερεί χωρίς την αρμόζουσα υποδομή ενέργειας και η υποδομή μας κινδυνεύει», δήλωσε στο CNBC.
Τα στελέχη προειδοποιούν για μπλακ άουτ επειδή οι εταιρείες αναγκάζονται να κλείνουν εργοστάσια σε ολόκληρη την ήπειρο, τα οποία είναι τεχνικά και περιβαλλοντικά επαρκή, «ωστόσο το σύστημα δε μας επιτρέπει να τα λειτουργήσουμε από οικονομικής άποψης».
Ενδεικτική της κατάστασης που υπάρχει στην Ευρώπη είναι η πολιτική για την πυρηνική ενέργεια. Την ώρα που η Γερμανία στρέφεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μειώνοντας την εξάρτησή της από την πυρηνική, η Μεγάλη Βρετανία προσπαθεί να αυξήσει τις πηγές πυρηνικής ενέργειας χρηματοδοτώντας μάλιστα την προσπάθεια με δημόσιο χρήμα.
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook