Τα πλήρως ανακατασκευασμένα γήπεδα αντισφαίρισης παραδόθηκαν και επίσημα σήμερα στο Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας.

Η παρέμβαση, σε τεχνικό επίπεδο, περιλάμβανε την ανακατασκευή των τεσσάρων γηπέδων αντισφαίρισης, με αντικατάσταση του παλαιού φθαρμένου τάπητα καθώς και την τοποθέτηση επιπλέον φωτιστικών προβολέων σε κάθε ένα από τους τέσσερις ιστούς στα ανατολικά γήπεδα.

Στα νέα γήπεδα μπορούν να αθλούνται πλέον – σε άριστες αγωνιστικά συνθήκες - πάνω από 200 παιδιά και ενήλικες ενώ από την ανακατασκευή των γηπέδων είναι βέβαιο ότι θα δοθεί μια σημαντική ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος της αντισφαίρισης στην περιοχή της Σούδας αλλά και των Χανίων γενικότερα.

Το 5ο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Εθνικού επιπέδου 2 που διεξαχθεί άλλωστε, σε αυτά τα νέα γήπεδα, από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου, είναι μια πρώτη απόδειξη ότι η αναβάθμιση που υπήρξε εδώ από το Δήμο μας, είναι ικανή να φέρει στη Σούδα σημαντικούς αγώνες και τουρνουά αντισφαίρισης.

Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 116.000 €, υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή από ίδιους πόρους, στη βάση των προτάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας για αναβάθμιση του εδώ αθλητικού κέντρου.

Στην ομιλία του κατά την παράδοση του έργου, ο δημαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Για τη Δημοτική Αρχή, η βελτίωση και η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας, αποτέλεσε – από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την τοπική διακυβέρνηση - έναν από τους άξονες προτεραιότητας μας.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε υλοποιήσαμε μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού διαφόρων αθλητικών υποδομών του Δήμου μας, όπως του δημοτικού γηπέδου των Περιβολίων, του γήπεδο ποδοσφαίρου της Αγίας Μαρίνας, με την τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων θέρμανσης σε 11 αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Χανίων κ.α.

Παράλληλα, το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινούμε μια σειρά από έργα συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, προϋπολογισμού 330.000 € όπως π.χ. στο γήπεδο ποδοσφαίρου στα Νεροκούρου, στο αθλητικό κέντρο Χαροδιάς Περιβολίων, στο γήπεδο ποδοσφαίρου Σούδας με την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου πάνω από τις υπάρχουσες κερκίδες, στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Μοναχής Ελιάς, στο αθλητικό κέντρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, δημοτικό αθλητικό κέντρο Κλαδισού, στα γήπεδα ποδοσφαίρου Καθιανών και Αγίων Αποστόλων, κ.α.

Στόχος μας με τις εν λόγω παρεμβάσεις είναι όχι μόνο να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά τα προβλήματα συντήρησης και επισκευών των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου – καθότι μετά την αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ”Καλλικράτη” ο νυν Δήμος Χανίων που δημιουργήθηκε βρέθηκε να διαθέτει στη δικαιοδοσία του πληθώρα αθλητικών εγκαταστάσεων, που ήταν εντελώς παρατημένες και είχανε να συντηρηθούν χρόνια από τις πρώην Δημοτικές Αρχές – αλλά και να δώσουμε, μέσα από τις κατάλληλες υποδομές, δημιουργική διέξοδο στους νέους μας – αλλά και στους πολίτες, όλων των ηλικιών - ώστε η άθληση να καταστεί καθημερινή συνήθεια και στάση ζωής για όλους.

Παρά τις δεδομένες οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση, με τη σημερινή ευκαιρία, ανανεώνουμε ως Δημοτική αρχή την υπόσχεσή μας στους νέους και στους φίλους του αθλητισμού ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2011 για τη δημιουργία νέων αλλά και την ανακαίνιση αθλητικών εγκαταστάσεων θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια γιατί έχουμε χρέος απέναντι στους νέους και στους αθλητές να τους παρέχουμε σύγχρονους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας.

Κλείνοντας, θέλω να καταστήσω σαφές πως θέλουμε και διεκδικούμε διαρκώς το καλύτερο για τον τόπο μας, για εμάς και τα παιδιά μας.

Με αυτές τις σκέψεις και με ιδιαίτερη χαρά, παραδίδουμε σήμερα στην αθλούμενη νεολαία και στα σωματεία της περιοχής, τα τέσσερα ανακατασκευασμένα γήπεδα αντισφαίρισης με την ευχή να φιλοξενήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές και αγώνες.

Για όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ και εκπροσωπείται τον γνήσιο και υγιή αθλητισμό, υπηρετώντας το αθλητικό ιδεώδες, σας εύχομαι τους χώρους αυτούς να τους αγαπήσετε και να τους χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, περιφρουρώντας τους υπεύθυνα σαν δικούς σας, γιατί ανήκουν σε εσάς και στην τοπική κοινωνία".