Τελευταία ενημέρωση Σάββατο 8:30

Συναγερμός σήμανε περίπου στις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής στο λιμάνι της Σούδας, όταν ένα μεγάλο παλιό σκάφος έγινε κυριολεκτικά παρανάλωμα του πυρός.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες και αμέσως οι φλόγες τύλιξαν το σκάφος.

Το σκάφος είχε ανελκυστεί για εργασίες και βρισκόταν στην ξηρά, στο τέλος του λιμενοβραχίονα του εμπορικού λιμανιού της Σούδας.

Στο σημείο έσπευσαν 4 πυροσβεστικά οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία ήταν αρκετά δύσκολη λόγω του υλικού που καιγόταν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πριν την εκδήλωση φωτιάς, ακούστηκαν δυο θόρυβοι σαν εκρήξεις.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σούδας Χανίων, για πυρκαγιά στο ανελκυσμένο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΜΑΡΙΑ Μ.» Ν.Χανίων 210 στη χερσαία ζώνη εμπορικού λιμένα Σούδας.

Άμεσα ενημερώθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων και ο Ναύσταθμος Κρήτης, απ’ όπου εστάλησαν πυροσβεστικά οχήματα και κλιμάκια των οποίων προέβησαν σε κατάσβεση της πυρκαγιάς. Το εν λόγω σκάφος κατεστράφη ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές σε παρακείμενο ανελκυσμένο ιστιοφόρο σκάφος.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σούδας του Λιμεναρχείου Χανίων, ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια αυτοψίας- πραγματογνωμοσύνης προς εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook