Μόλις μία εβδομάδα μετά το άνευ προηγούμενο προσφυγικό δράμα στη Λαμπεντούζα νέο ναυάγιο σημειώνεται στη Μεσόγειο. Σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 250 Αφρικανοί μετανάστες ανετράπη στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, μεταξύ Σικελίας και Τυνησίας.

Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα επιχειρούν στην περιοχή και περισυλλέγουν επιζώντες, όμως όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν εντοπιστεί θύματα.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 200 άνθρωποι στη θάλασσα και τα ελικόπτερα τους περισυλλέγουν» δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής επισημαίνοντας.

Σε εξέλιξη παραμένουν την ίδια στιγμή οι έρευνες για τον εντοπισμό μεταναστών των οποίων η τύχη εξακολουθεί να αγνοείται μετά την τραγωδία της περασμένης εβδομάδας.

Οι δύτες εντόπισαν την Παρασκευή ανοιχτά της Λαμπεντούζα άλλες οκτώ σορούς, με τις οποίες ανήλθε σε συνολικά 319 ο προσωρινός απολογισμός των νεκρών από το ναυάγιο της 3ης Οκτωβρίου.

Οι επιζώντες του ναυαγίου ανέρχονται σε 155.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό κι άλλων σορών στην θάλασσα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα μέσα στο βυθισμένο πλοίο.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μειωθεί ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λαμπεντούζα, το οποίο έχει δυνατότητα φιλοξενίας μόνο 250 ανθρώπων.

Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί σε αυτό, με αποτέλεσμα πολλοί να μην βρίσκουν ούτε κάποιο καταφύγιο για να προφυλαχθούν από τη βροχή.


Newsroom ΔΟΛ/in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook