Το Βατικανό δημιούργησε, ως είθισται, σειρά από μετάλλια και νομίσματα προς τιμήν του πρώτου έτους του Ποντίφικα στην θέση του, συνολικά 400 μετάλλια και 200 χρυσά, 3.000 αργυρά και 3.000 χάλκινα νομίσματα.

Σε αυτά κατά την παράδοση απεικονίζεται ο Ιησούς να απευθύνεται σε έναν φοροσυλλέκτη ζητώντας του να εγκαταλείψει την εγκόσμια ασχολία του, να τον ακολουθήσει και άλλα συναφή της χριστιανικής μυθολογίας.

Στο περίγραμμα της εικόνας αναγράφεται στα λατινικά: Vidit ergo Jesus publicanum et quia miserando antque eligendo vidit, ait illi sequere me, το οποίο αποδίδεται στα ελληνικά περίπου ως «έτσι ο Ιησούς είδε τον τελώνη (φοροσυλλέκτη) και ένιωσε οίκτο για την επιλογή του να κάνει αυτή τη δουλειά, και του είπε, ακολούθησέ με».

Το οποίο θα ήταν πολύ πειστικό ειδικά για τους καθολικούς που συνεχίζουν να ρίχνουν… κέρματα στο δίσκο για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους, εάν δεν ήταν λάθος γραμμένο το όνομα του Ιησού.

Αντί του JESUS στο νόμισμα αναγράφεται εμφανώς LESUS και το φιάσκο για το Βατικανό έγινε γνωστό στα πέρατα της Γης.

Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της Αγίας Εδρας, μόλις τέσσερα κομμάτια πουλήθηκαν πριν σταματήσει η διάθεσή τους.

Οι τυχεροί πιστοί που κατέχουν τα σπάνια αυτά κομμάτια, δοξάζουν τον Κύριο για την ανορθογραφία των υπηρετών του…

e-go.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook