Υλικά

• 1 κιλό αρνί «χεράκι», κομμένο σε μικρές μερίδες
• 120 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
• 1 δαφνόφυλλο
• Αλάτι και πιπέρι (ανάλογο)
• 150 γρ. λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αρνί και αφήνουμε να τσιγαριστεί «σκέτο» χωρίς λάδι. 

Κατά τη διάρκεια του τσιγαρίσματος το αρνί βγάζει τα νερά του και ψήνεται με αυτά. Μόλις τραβήξει τα νερά του και αρχίζει να πιάνει στον πάτο της κατσαρόλας, τότε προθέτουμε το ελαιόλαδο. 

Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και ρίχνουμε και τα κρεμμύδια. Μόλις «μυρίσει» το φαγητό, βάζουμε το δαφνόφυλλο και σβήνουμε με το λευκό κρασί. 

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε για 1 ώρα περίπου χωρίς την προσθήκη νερού, αλλά ανακινώντας την κατσαρόλα σε τακτά χρονικά διαστήματα.