Οι ισραηλινοί δεν κρύβουν ότι οι ασκήσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αποτελούν μια πρώτης τάξεως εκπαίδευση για το ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν.
Όπως γράφουν ισραηλινές εφημερίδες , το Ισραήλ σε μια σπάνια για τα δεδομένα του ανακοίνωση ανέφερε ότι μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ εκπαιδευονται αυτές τις ημέρες σε εναέριους ανεφοδιασμούς σε προσομοίωση αποστολής αεροπορικού χτυπήματος σε μεγάλες αποστάσεις.
Μάλιστα όπως αναφέρουν οι Times of Israel για πρώτη φορά οι Ισραηλινές ΕΔ ανέβασαν στο Youtube βίντεο στο οποίο δείχνουν τον εναέριο ανεφοδιασμό F 15 και F 16 στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ισραηλινών οι περισσότερες ισραηλινές Μοίρες κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας, συμμετείχαν στην άσκηση στο Αιγαίο. Οι ασκήσεις προέβλεπαν ανεφοδιασμούς και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.
Όπως λένε αεροπόροι που συμμετείχαν στην άσκηση τα σενάρια προέβλεπαν πτήσεις σε μεγάλες αποστάσεις, με αντιμετώπιση απρόβλεπτων απειλών ,σε άγνωστο εναέριο χώρο και έδαφος.
“Η άσκηση πάνω από ελληνικά ύδατα”, γράφουν οι Times of Israel “ήταν η τελευταία σε μια σειρά από κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Αθήνας. Οι ναυτικές δυνάμεις του Ισραήλ, της Ελλάδας και των ΗΠΑ το Μάρτιο πραγματοποίησαν δύο εβδομάδων κοινή στρατιωτική άσκηση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά”.
Το μήνυμα είναι σαφές:
Το Ισραήλ απειλεί να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, εάν η Ισλαμική Δημοκρατία αναπτύξει την ικανότητα δημιουργίας πυρηνικού όπλου. 
Και “προπονείται” γι΄ αυτό στο Αιγαίο.

Η επικείμενη άσκηση στην Κρήτη

Νέα ελληνοϊσραηλινή άσκηση ελικοπτέρων στις 15 και 16 Οκτωβρίου στην Κρήτη .

Πέρυσι αντίστοιχη άσκηση έγινε τον Σεπτέμβριο πάλι στην Κρήτη με την συμμετοχή 8 ελικοπτέρων από κάθε πλευρά.

Από ελληνικής συμμετείχαν τρία επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64Α+ Αpache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (TEEΠ) της Αεροπορίας Στρατού και από την ισραηλινή πλευρά 4 AH-64D Apache και 4 UH-60Α/L Black Hawk της ισραηλινής Αεροπορίας.

Ενα από τα σενάρια που εκτελέστηκαν ήταν και Ερευνα και Διάσωση Προσωπικού σε Συνθήκες Μάχης (CSAR) με συμμετοχή και κομάντος της 31 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, με ελικόπτερο Super Puma.

onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook