Φανταστείτε να δίνετε εντολές στα \”έξυπνα\” κινητά σας τηλέφωνα και σε υπολογιστές – ταμπλέτες χωρίς καν να τα αγγίζετε. Κι όμως, σύντομα κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό, χάρη στην ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας, που αξιοποιεί ήχους που παράγει ο χρήστης κουνώντας τα χέρια του.

Η εφεύρεση ανήκει στη νορβηγική εταιρεία Elliptic Labs. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα ειδικό τσιπάκι, ικανό να \”διαβάζει\” τις κινήσεις του χρήστη χωρίς εκείνος να ακουμπάει την οθόνη της συσκευής του. Το τσιπάκι αναγνωρίζει τις προθέσεις του χρήστη της συσκευής αξιοποιώντας ηχητικά κύματα, τα οποία \”ερμηνεύονται\” σε εντολές.

Το νέο τσιπάκι της Elliptic Labs έχει δυνατότητα να \”διαβάσει\” κινήσεις που πραγματοποιούνται σε απόσταση που φτάνει και το ένα μέτρο από την οθόνη της συσκευής. Επίσης, το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ήχους επιτρέπει στο τσιπάκι να δέχεται εντολές, προερχόμενες από πεδίο 180 μοιρών περιφερειακά. Παράλληλα, λειτουργεί στο σκοτάδι, ενώ όπως αναφέρει το BBC, η κατανάλωση ενέργειας της συσκευής είναι σχετικά χαμηλή.

\”Με τις οθόνες των συσκευών να διατίθενται σε σχετικά μικρά μεγέθη, είναι σημαντικό ο χρήστης να έχει ένα πεδίο γύρω από τη συσκευή προκειμένου να δίνει εντολές\” αναφέρει ο Έρικ Φόρστρομ, ο άνθρωπος που σχεδίασε το τσιπάκι για την Elliptic Labs.

Ήδη, η Elliptic Labs έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας και χρηματοδότησης με ασιατικές εταιρείες κατασκευής \”έξυπνων\” συσκευών και εντός του 2014 αναμένεται η τεχνολογία να βγει στην αγορά, σύμφωνα με το BBC.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook