Η ανεργία πλήττει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που με δυσκολία αντιμετωπίζουν τις βιοτικές τους ανάγκες.

Πολλές εταιρείες αντιλαμβανόμενες τη δύσκολη οικονομικά θέση στην οποία βρίσκονται οι άνεργοι έχουν προχωρήσει σε μείωση τιμών των υπηρεσιών και των προϊόντων τους.

Το μόνο που χρειάζεται ο άνεργος για να επωφεληθεί από τις ειδικές τιμές δεν είναι άλλο από την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Ήδη με πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ έχει δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα όπου οι επαγγελματίες μπορούν να καταχωρήσουν τις προσφορές τους προς τους ανέργους.

Οι εταιρείες είναι ταξινομημένες κατά κατηγορία. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 245 επιχειρήσεις στους ακόλουθους 17 τομείς:

  • Ασφάλειες
  • Αυτοκίνητο
  • Βιολογικά
  • Εκπαίδευση
  • Ένδυση
  • Εστίαση
  • Ηλεκτρικά Είδη
  • Καλλυντικά
  • Λιανικό Εμπόριο
  • Λογιστική
  • Μεταφορές
  • Τηλεπικοινωνίες
  • Τουρισμός
  • Τρόφιμα
  • Υγεία
  • Υπηρεσίες
  • Ψυχαγωγία

Για να δει κανείς αναλυτικά τις προσφορές των εταιρειών δεν έχει παρά να επισκεφτεί την ιστοσελίδα http://eidikestimes.oaed.gr/.

Βέβαια εκτός από τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ υπάρχουν και άλλες που κάνουν προσφορές προς τους ανέργους.

500 ευρώ για πετρέλαιο

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια για 6η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζουν το πρόγραμμα «δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης σε ευπαθείς ομάδες». Συγκεκριμένα 360 άνεργοιπου είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ θα λάβουν προπληρωμένες κάρτες ΕΚΟ για πετρέλαιο θέρμανσης αξίας 500 ευρώ. Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους το πρόγραμμα αφορά ανέργους που είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών:

Για το Θριάσιο, των περιοχών Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας, Ν. Περάμου και Μεγάρων,

Για τη Δυτ. Θεσσαλονίκη, των περιοχών Δέλτα (Διαβατά, Καλοχώρι, Μαγνησία) και Κορδελιού-Ευόσμου.

Για την επιλογή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Σε περίπτωση που σε μια οικογένεια υπάρχουν περισσότεροι του ενός άνεργοι, ένας εξ’ αυτών μπορεί να υποβάλλει αίτηση.

Για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ης αίτησης συμμετοχής, η οποία πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από όλα τα παρακάτω δικαιολογητικά, αλλιώς δε θα λαμβάνεται υπόψη:
– Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
– Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ.
– Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
– Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας οικονομικού έτους 2013.
– Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.
– Βεβαίωση από αρμόδια Δημοτική Αρχή ότι ο συμμετέχων είναι μόνιμος κάτοικος των παραπάνω περιοχών.

Τα δικαιολογητικά θα εξεταστούν από επιτροπή στελεχών της εταιρείας.

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013.

Εκπτώσεις σε εισιτήρια διαρκείας

Ακόμα και αθλητικά σωματεία προχωρούν σε ειδικές προσφορές σε ανέργους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η ομάδα του μπάσκετ Απόλλων Πατρών προσφέρει σε 100 εισιτήρια διαρκείας σε ανέργους με τιμές 100 και 150 ευρώ για όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας.

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, προσφέρουν 20% ΕΚΠΤΩΣΗ στους κατόχους κάρτας ανεργίας, σε όλες τις κατηγορίες θέσεων επιβατών και Ι.Χ. οχημάτων (εκτός της Lux θέσης), για το χρονικό διάστημα από 1/10/2013 έως και 31/5/2014.
Κοινωνικό τιμολόγιο από τη ΔΕΗ

Άνεργοι άνω των 6 μηνών είναι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου από τη ΔΕΗ. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα (δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας). Τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.500 kWh. Για τη συμπλήρωση της αίτησης μπορούν όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.deddie.gr/KOT/CustomerLookup.aspx?ReturnUrl=%2fkot%2fNewApplication.aspx

Εκπτώσεις σε θεατρικές παραστάσεις από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Η ΕΛΣ θα προσφέρει 150 εισιτήρια στην τιμή των 5 ευρώ για ανέργους (με την επίδειξη κάρτας ανεργίας και δελτίου ταυτότητας στα ταμεία της ΕΛΣ) στην δεύτερη παράσταση κάθε παραγωγής που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Ολύμπια. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές δοκιμές με δελτία ελεύθερης εισόδου, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Σε κάθε μία από τις έξι βραδινές παραστάσεις (εκτός της πρεμιέρας) της παραγωγής της Όπερας και για Παιδιά Προσοχή! Ο Πρίγκιπας λερώνει, θα διατεθούν 150 εισιτήρια για ανέργους στην τιμή των 5 ευρώ. Οι παραστάσεις στις οποίες θα διατεθούν 150 εισιτήρια των 5 ευρώ σε ανέργους είναι:

Η Σταχτοπούτα – Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013
Ο Καρυοθραύστης – Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013
Ταξίδι στην αιωνιότητα – Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014
Η νυχτερίδα – Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014
Βέρθερος – Σάββατο 12 Απριλίου 2014
Chopin in love (Ερωτευμένος Σοπέν) – Κυριακή 11 Μαΐου 2014

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook