Τελευταία ενημέρωση 18.42

Υλικές ζημιές και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο προκαλεσε ο εγκέλαδος που ταρακούνησε τα Χανιά, έγινε όμως αισθητός και στην υπόλοιπη Κρήτη (δείτε εδώ)

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση από τις υπηρεσίες δεν σημειώθηκαν ατυχήματα, τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές από το σεισμό.

Ωστόσο επροέκυψαν προβλήματα με εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Η μισή οροφή ενός ερειπωμένου σπιτιού στην οδό Σειραδάκη στην Αμπεριά, κατέρρευσε με το σεισμό.

\"\"
φωτο Μάνος Κελαϊδής

Στο δρόμο του Θερίσσου είχε πέσει μεγάλος βράχος ο οποίος σχεδόν έκλεισε την πρόσβαση μπροστά από κατάστημα, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Μικρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί σε πολλά καταστήματα αλλά και σπίτια, οι οποίες ωστόσο περιορίζονται σε πτώση αντικειμένων, προϊόντων ή γυαλικών.

Επίσης, στον πανικό του ένας άνθρωπος πήδηξε από το μπαλκόνι και \”προσγειώθηκε\” σε σταθμευμένο όχημα. Ωστόσο δεν τραυματίστηκε.

Στην Κίσαμο, προκλήθηκαν ζημιές σε δυο σπίτια. Το είναι ήταν εγκαταλελειμμένο κτήριο ενώ το άλλο ήταν κατοικήσιμο (δείτε εδώ βίντεο)

Μετασεισμοί εκδηλώθηκαν αργότερα με το ίδιο επίκεντρο (δειτε εδώ)

Δείτε τι λέει για το σεισμό ο Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γεωφυσικής & Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλλιανάτος (εδώ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook