Ο ΟΦΗ άντεξε για ένα δεκάλεπτο και στην συνέχεια κατέρρευσε γνωρίζοντας βαριά ήττα με 56-78 από την ΑΕΚ.

Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα, κάτι το οποίο επέτρεψε στην ΑΕΚ να προηγηθεί με 0-5, ο ΟΦΗ με ένα σερί 7-0 πήρε το προβάδισμα και προηγήθηκε με 7-5. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κρατούν μια βραχεία κεφαλή μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτο δεκαλέπτου, όμως ο Πολυτάρχου με τρίποντο στην τελευταία επίθεση του πρώτου δεκαλέπτου έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να κρατά μια βραχεία κεφαλή στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου και προηγήθηκε με 21-23 στο 12΄. Ο ΟΦΗ ισοφάρισε σε 23-23 όμως στην συνέχεια οι “κιτρινόμαυροι” κυριάρχησαν και με ένα σερί 9-0 προηγήθηκαν με 23-32 για να κλείσει το ημίχρονο στο +14 (33-47).

Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε ακόμα και με 22 πόντους( 36-58). Με τον Δέσπο να έχει συμπληρώσει 5 φάουλ, ο ΟΦΗ δοκίμασε να παίξει κοντά στο καλάθι και με ένα σερί 8-0 μείωσε σε 44-58, 2 και 50΄΄ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Με τρίποντο του Πολυτάρχου η ΑΕΚ προηγήθηκε με 44-61 και η τρίτη περίοδος έκλεισε με τον δικέφαλο να προηγείται με 47-63.

Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάκου συνέχισε να κρατάει το προβάδισμα κοντά στους 20 πόντους από την αρχή της τέταρτης περιόδου με το υπόλοιπο του αγώνα να είναι τυπική διαδικασία για την πιο έτοιμη Ένωση η οποία αποτελεί το νούμερο 1 φαβορί για την άνοδο. Το τελικό 56-78 βρήκε την ΑΕΚ να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και τον ΟΦΗ να χρειάζεται να διορθώσει αρκετά πράγματα εν όψει της συνέχειας.

athleticradio.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook