Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διεργασίες και την Δευτέρα θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων»

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση ύψους 50 εκατ. ευρώ σε συνολικά 65.000 κτηνοτρόφους. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, από την Πιερία, όπου σήμερα βρίσκεται, «έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διεργασίες και την Δευτέρα θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, κι από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμα προς ανάληψη».

Αφού τόνισε ότι το υπουργείο και κατ΄επέκταση η κυβέρνηση, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους προς τους παραγωγούς, επανέλαβε προς εντός των προσεχών ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή της δεύτερης δόσης, ύψους 80 εκατ. ευρώ, της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι και η πρώτη δόση ήταν ανάλογου ύψους κι είχε καταβληθεί στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Τέλος ο κ. Τσαυτάρης υπογράμμισε πως τώρα η μεγάλη προσπάθεια του υπουργείου επικεντρώνεται στο να καταστεί δυνατή μετά την 15η Οκτωβρίου η καταβολή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες, που φτάνει το 1,1 δισ. ευρώ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook