Συνελήφθη ένας 52χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε ένα 4χρονο κοριτσάκι που είχε βρεθεί νεκρό πριν από 22 χρόνια μέσα σε ψυγείο στο Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο επίλογος της τραγωδίας αυτής γράφτηκε αφού οι αρχές κατάφεραν, μετά από τόσα χρόνια, να εξακριβώσουν την ταυτότητα του παιδιού που μέχρι πρόσφατα το αποκαλούσαν «Μπέιμπι Χόουπ», δηλαδή «Μωρό Ελπίδα».

Ο εντοπισμός της σορού του κοριτσιού, τον Ιούλιο του 1991, μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο ψυγείο κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο στο βορειοδυτικό Μανχάταν, στη συνοικία Ουάσινγκτον Χάιτς, είχε συγκλονίσει τότε την πόλη.

Το παιδί, που οι ερευνητές πίστευαν ότι ήταν ηλικίας 3-5 ετών, ήταν εμφανώς υποσιτισμένο, έφερε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και ξυλοδαρμού και ζύγιζε μόλις 11 κιλά. Καθώς δεν εμφανίστηκε ποτέ κανείς για να το αναζητήσει, οι αστυνομικοί το κήδεψαν το 1993.

Το Σάββατο, για πρώτη φορά, η μικρή απέκτησε όνομα: Ανχέλικα Καστίγιο. Ο φερόμενος ως δράστης, ο 52χρονος Κονράντο Χουάρες από το Μπρονξ, συνελήφθη στο εστιατόριο όπου εργάζεται και κατηγορείται για φόνο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρέι Κέλι ανακοίνωσε ότι ο Χουάρες ομολόγησε το έγκλημα. «Παραδέχτηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά την Ανχέλικα, ότι την έπνιξε και ότι ξεφορτώθηκε το πτώμα της με τη βοήθεια της αδελφής του, της Μπαλβίνα Χουάρες-Ρεμίρες η οποία έχει πλέον πεθάνει», είπε.

Ο Χουάρες, που σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι εξάδελφος της Ανχέλικα, συνελήφθη μετά την κατάθεση μιας γυναίκας η οποία μίλησε στους αστυνομικούς όταν, τον περασμένο Ιούλιο, προσφέρθηκε αμοιβή 12.000 δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα οδηγούσε στη λύση του μυστηρίου.

Χάρη σε αυτήν τη γυναίκα, που θυμόταν μια συζήτηση που είχε με μια νεαρή η οποία της εξομολογήθηκε ότι η αδελφή της είχε δολοφονηθεί, βρέθηκαν τα στοιχεία της μητέρας και της αδελφής της 4χρονης, που είναι μεξικανικής καταγωγής.

«Σήμερα οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης απέδωσαν στην Ανχέλικα τη δικαιοσύνη που δικαιούτο», κατέληξε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook