Υλικά

• 400 γρ. βούτυρο ζαχαροπλαστικής μαλακό
• 60 γρ. θυμαρίσιο μέλι
• 80 γρ. χαρουπάλευρο
• 200 γρ. σταφίδες
• 300 γρ. καρύδα
• 200 γρ. νιφάδες «ημίγλυκης» σοκολάτας
• 120 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
• 120 γρ. ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (καρύδι, αμύγδαλο,φουντούκι)

Εκτέλεση

Σε μικρή μπασίνα (λεκάνη), ενσωματώνουμε το βούτυρο, το μέλι και το χαρουπάλευρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και 80 γρ. απο την καρύδα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα.

Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει. Παράλληλα, χωρίζουμε σε 3 επιμέρους μπωλάκια το σουσάμι, τους ξηρούς καρπούς και την υπόλοιπη καρύδα.

Βγάζουμε το μίγμα απο το ψυγείο και χρησιμοποιώντας ενα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε κομμάτι απο το μίγμα και σχηματίζουμε μικρά «κεφτεδάκια». Ρολάρουμε ενα ενα τα κεφτεδάκια, το ένα στην καρύδα, το άλλο στο σουσάμι και το τρίτο στους ξηρούς καρπούς.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Αραδιάζουμε τα χαρουπομπαλάκια σε πιατέλα και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να σφίξουν και σερβίρουμε.