Από την Κίσαμο ξεκινούν οι πρώτες αυτοψίες σε κτίρια και καταστήματα των Χανίων προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το Σάββατο, και ο οποίος έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη αλλά και στα νησιά των Κυκλάδων, στην Αθήνα, και σε όλη τη Νότια Πελοπόννησο.

Ο ιδιος ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας κ. Ευθύμης Λέκκας μεταβαίνει στην Κίσαμο, συνοδευόμενος από συνεργάτη του.

Στην περιοχή της Κισάμου, η οποία θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες γεωλογικά περιοχές σε όλη τη Κρήτη, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα οι περισσότερες ζημιές, (δείτε εδώ) και (εδώ) και βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού

Ο κ. Λέκκας μετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια, κατά την διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για την γενική εικόνα των ζημιών που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, αυτήν την ώρα συστήνονται οι επιτροπές που θα εργαστούν στο έργο της καταγραφής των ζημιών ενώ οι αυτοψίες θα ξεκινήσουν πρώτα από τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια.

Η επιχείρηση απαιτεί τον συντονισμό των επιτροπών και η Τεχνική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Χανίων βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να "τρέξει" η διαδικασία όσο γίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Όσον αφορά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο νερό αυτά έχουν ξεπεραστεί στις περισσότερες περιοχές, οι αγωγοί έχουν καθαρίσει από το χώμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα της Αντιπεριφέρειας 2813 40100 - 40101 - 40102 για οποιαδήποτε αναφορά