Ενα απίστευτο περιστατικό βίας κατέγραψαν οι κάμερες ασφάλειας αστυνομικού τμήματος στο Ιλινόις. Στο βίντεο φαίνεται καθαρά η κακοποίηση μιας 47χρονης από αστυνομικό ο οποίος μάλιστα την αφήνει να αιμορραγεί στο έδαφος.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο όταν η 47χρονη Κασάνδρα Φούερσταϊν συνελήφθη επειδή οδηγούσε μεθυσμένη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Σκόκι στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Εκεί αφού της έβγαλαν τα παπούτσια και της έκαναν σωματικό έλεγχο την έβγαλαν από το κελί της για να τραβήξουν φωτογραφίες σύλληψης.

Οι Αστυνομικοί την βγάζουν κάποια στιγμή από τον χώρο όπου κρατείτο για να την φωτογραφίσουν και τότε ένας από αυτούς την τραβάει για να την οδηγήσει πίσω στο κελί της, επειδή εκείνη φαίνεται πως δεν ακολουθεί σωστά τις οδηγίες.

Οταν ανοίγει η σιδερένια πόρτα την πετάει με ορμή πάνω στο τσιμεντένιο παγκάκι και η γυναίκα βρίσκεται να αιμορραγεί στο πάτωμα.

Αμέσως μετά την βίαιη πρόσκρουση, η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε ενώ χρειάστηκε σειρά πλαστικών επεμβάσεων για να αποκατασταθεί το πρόσωπο της.

Η πρώτη της προσπάθεια να κινηθεί νομικά εναντίον των Αρχών έπεσε στο κενό, καθώς, οι άνδρες του τμήματος είχαν καταγράψει στα πρακτικά ότι ήταν μεθυσμένη, έφερνε συνεχώς αντίσταση και προσπάθησε να επιτεθεί στον αστυνομικό κάτι που οδήγησε στον τραυματισμό της.

Ωστόσο, πλέον, έπειτα από το βίντεο που ζήτησε και πήρε στα χέρια του ο δικηγόρος της αναμένεται να δικαιωθεί στο δικαστήριο και να πάρει αποζημίωση για τα τραύματα που υπέστη.

Σημειωτέον ότι ο δήμαρχος της πόλης είχε τεθεί εξ αρχής στο πλευρό της Κασάνδρα, ωστόσο, η... ομερτά των αστυνομικών ήταν εκείνη που εμπόδιζε τις έρευνες.

iefimerida.gr