Ολοκληρώθηκε, στις 14:30 περίπου το μεσημέρι της Κυριακής η νεκροψία – νεκροτομή στο πτώμα του άτυχου 31χρονου Διονύση Καλλίνικου ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στη Γαύδο το απόγευμα της Παρασκευής (δείτε εδώ) και ενώ τα ίχνη του είχαν εξαφανιστεί από τις 29 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης κ. Σταμάτη Μπελιβάνη, αφενός ταυτοποιήθηκε πλήρως και επισήμως πως πρόκειται για τον 31χρονο Διονύση Καλλίνικο του Γεράσιμου, απο την Ιθάκη.

Αφετέρου, η νεκροψία και η ακτινοσκόπηση της σορού δεν αποκάλυψε πρόσφατα κατάγματα ή παλαιά αλλά ούτε και ίχνη από χρήση πυροβόλου όπλου ή νύσσοντος – τέμνοντος οργάνου (μαχαίρι).

Ως εκ τούτου, απουσία κακώσεων και εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων, θα ακολουθήσει τοξικολογική μελέτη. Ωστόσο όπως σημειώνει ο κ. Μπελιβάνης, το πτώμα του 31χρονου ήταν σε προχωρημένη σήψη και η διαδικασία της τοξικολογικής ενδεχομένως να μην φέρει στο φως τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου άντρα.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή, από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο 31χρονος, δεν διαπιστώθηκαν κάποια εξωτερικά ίχνη που να παραπέμπουν στο ότι ο θάνατος του άντρα προήλθε από εγκληματική ενέργεια,ενώ αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο, να πέθανε κάπου αλλού και κάποιοι να τον μετέφεραν στο συγκεκριμένο σημείο.

Ωστόσο, και μετά τα σημερινά ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής, το θρίλερ γύρω από το θάνατό του, συνεχίζεται και η αγωνία των οικείων του παρατείνεται.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να βγουν μετά από 2 ή ακόμα και 3 μήνες.

Ο θάνατος του 31χρονου εκτιμάται ότι επήλθε πριν από τουλάχιστον 10 ημέρες ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο θανών ήταν αλλεργικός και δεν αποκλείεται ένα απλό τσίμπημα εντόμου να στάθηκε μοιραίο.

Μια απο τις εκδοχές

Όπως είχε δημοσιεύσει απο την αρχή το Flashnews.gr, τα ρούχα, το πορτοφόλι, το κινητό τηλέφωνο αλλά και προσωπικά του αντικείμενα (όπως τα γυαλιά μυωπίας) βρέθηκαν αφημένα στην καρέκλα-μνημείο στην Τρυπητή.

Με δεδομένο το ότι η σορός του 31χρονου βρέθηκε γυμνή και χωρίς να φοράει τα γυαλιά μυωπίας, είναι πιθανόν κάτι να τον εξανάγκασε να φύγει – στην κυριολεξία τρέχοντας – απο την παραλία της Τρυπητής και δεν αποκλείεται ο λόγος να ήταν κάποιο τσίμπημα εντόμου, οπότε γνωρίζοντας ο ίδιος πως είναι αλλεργικός να έσπευσε προς τον οικισμό για να βρεί βοήθεια….

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook