Τα τελευταία τρία χρόνια στις παρελάσεις για τον εορτασμό των εθνικών εορτών συμμετέχουν μόνο πεζοπόρα τμήματα, έπειτα από απόφαση που έλαβε στην αρχή της κρίσης ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος για απόσυρση των αρμάτων μάχης και των μαχητικών αεροσκαφών από τις παρελάσεις. 
Το σκεπτικό της απόφασης να μην μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων στις στρατιωτικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου είχε να κάνει κυρίως με την εξοικονόμηση χρημάτων. 
Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι με απόφαση του ΓΕΕΘΑ και του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην φετινή στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα μετάσχουν ξανά τόσο άρματα μάχης όσο και μαχητικά αεροσκάφη που θα κάνουν διελεύσεις πάνω από το χώρο διεξαγωγής της παρέλασης. 
Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ αντιδρά στην απόφαση του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου για συμμετοχή αρμάτων μάχης και μαχητικών αεροσκαφών στην παρέλαση η οποία ελήφθη με το επιχείρημα ότι η πραγματική οικονομική επιβάρυνση θα είναι μικρή. 
«Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και προστίθεται: «τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν υπερήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης»…
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ με την οποία ζητείται η ανάκληση της απόφασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για συμμετοχή αρμάτων και μαχητικών αεροσκαφών στις παρελάσεις: 
«Η απόφαση να μη μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις δεν ελήφθη μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και λειτουργικούς με εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας. Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα. Η επιθεώρηση των αρμάτων γίνεται στο τόπο που είναι εγκατεστημένες οι μονάδες και όχι στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν υπερήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης. 
Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook