H Κλιματική Αλλαγή θα αφήσει στη δηλητηριώδη καφέ αράχνη των νοτίων Πολιτειών των ΗΠΑ, γνωστή και ως καστανός ερημίτης, την εξής επιλογή: είτε θα μεταναστεύσει βορειότερα είτε θα αντιμετωπίσει το φάσμα της εξαφάνισης.

Οι καστανοί ερημίτες αυτή τη στιγμή ενδημούν στο νοτιοανατολικό κομμάτι των κεντρικών Πολιτειών των ΗΠΑ. Η ερευνήτρια Erin Saupe χρησιμοποίησε δύο οικολογικά υπολογιστικά μοντέλα για να προβλέψει τη γεωγραφική κατανομή των πληθυσμών της καφέ αράχνης το 2020, το 2050 και το 2080, υπό το πρίσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αν οι υπολογισμοί επιβεβαιωθούν, μόνο το 5% των περιοχών πληθυσμού όπου “ανθεί” το είδος σήμερα, από το Κάνσας ως το Κεντάκι και από το Τέξας ως τη Τζώρτζια, θα είναι κατάλληλο για την επιβίωσή του.

Η έρευνα προβλέπει μετακίνηση του καφέ ερημίτη προς τα βόρεια, σε πολιτείες όπως το Γουισκόνσιν, το Μίτσιγκαν, η Ινδιάνα, το Οχάιο, η Πενσυλβάνια, η Νέα Υόρκη κ.α.

Ο καφέ ερημίτης έχει κατά καιρούς δώσει λαβή για υπερβολικές ιστορίες “αραχνοφοβίας”, καθώς το δάγκωμά του έχει “κατηγορηθεί” ότι ευθύνεται για παράλυση, ακρωτηριασμό ακόμα και θάνατο.

Στην πραγματικότητα, η τοξίνη που περιέχεται στο δηλητήριο της καφέ αράχνης προκαλεί έντονο κνησμό και μόνο 10% των “δαγκωμάτων” είναι υπό συνθήκες θανατηφόρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook