Υλικά

• 200 γρ. σπανάκι, σε φύλλα
• 120 γρ. ντοματίνια
• 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 20 ml. μηλόξυδο
• 4-6 μικρές πίτες σικάλεως
• 60 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 100 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε φέτες
• 50 γρ. μαύρες ελιές απυρήνωτες, κομμένες σε φέτες
• 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
• αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα σπανάκι και ξεχωρίζουμε τα φύλλα του. Το αφήνουμε κατά μέρος να στραγγίσει.

Παράλληλα ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκρίλ του φούρνου τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τα ντοματίνια, βρέχοντας τα με λίγο ελαιόλαδο σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 170o C για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μπώλ, βάζουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τις ελιές, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια και ενσωματώνουμε προσεκτικά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Ωστόσο ψήνουμε τις πίτες και απο τις δύο πλευρές για 2 λεπτά απο κάθε πλευρά.

Στήνουμε το πιάτο βάζοντας για βάση τις πίτες και απο πάνω ρίχνουμε τη σαλάτα. Τελειώνουμε τρίβωντας το κατσικίσιο τυρί και ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.