Τελευταία ενημέρωση: 16:15

Σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ο 41χρονος ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε εργατικό ατύχημα που έγινε περίπου στις 9:30 το πρωί σε εργοστάσιο στο Βαρύπετρο Χανίων.

Ο άτυχος άντρας τραυματίστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από ανυψωτικό μηχάνημα (κλάρκ) κατά τη διάρκεια εργασιών.

Αμέσως οι εργαζόμενοι, προσπάθησαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους προκειμένου να σώσουν το συνάδελφό τους.

Συνάδελφός του που γνωρίζει από τέτοιου είδους μηχανήματα, κατάφερε να τον απεγκλωβίσει, καθώς το κλαρκ είχε καταπλακώσει ένα μέρος του σώματός του και όχι ολόκληρο τον άτυχο εργάτη.

Οι εργαζόμενοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έστειλε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, χωρίς να χαθεί χρόνος, γιατρός του ΕΚΑΒ ήταν σε αδιάκοπη τηλεφωνική επικοινωνία με τους εργαζομένους τους οποίους καθοδηγούσε δίνοντάς τους συμβουλές ζωτικής σημασίας για το τι να πράξουν με τον τραυματία παρέχοντας πρώτες βοήθειες, τα πρώτα κρίσιμα λεπτά. 

Στο νοσοκομείο οι γιατροί προσπάθησαν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια τον οδήγησαν στη ΜΕΘ όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε και η αστυνομία για να ερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος.