Με δύο σεισμικές δονήσεις – έως τώρα – συνεχίζεται για την Δευτέρα, η φθίνουσα δραστηριότητα του Εγκέλαδου στην Κρήτη. 
Η πρώτη σημειώθηκε στις 2:58 σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας και είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Η δεύτερη κατεγράφει στις 10:12 το πρωί σε απόσταση 40 χιλιομέτρων δυτικά της Κισάμου και είχε μέγεθος 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Πάντως η φθίνουσα πορεία των σεισμικών δονήσεων καταδυκνείεται από το εξής γεγονός.
Το Σάββατο και αμέσως μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων. κατεγράφησαν συνολικά 30 σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη με μεγέθη από 2,2 έως 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Την Κυριακή καθόλη την διάρκεια του 24ώρου, κατεγράφησαν 14 σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη με μεγέθη από 2,4 έως 4,0 Ρίχτερ.
Πάντως εντύπωση προκαλεί το ότι αρκετές από τις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν, όχι στην θάλασσα, αλλά σε περιοχές της ξηράς , και ευτυχώς, όλοι αυτοί οι σεισμοί είχαν μεγέθη κάτω των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δείτε την εντυπωσιακή καταγραφή των τελευταίων 30 σεισμικών δονήσεων στην Κρήτη, απο το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του παρ/τος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης (http://gaia.chania.teicrete.gr/)

\"\"

Επίσης δείτε την καταγραφή των σεισμών στην δυτική Κρήτη απο το Πανεπιστήμιο Αθηνών

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook