Στον άνθρωπο που φέρεται ότι πυρπόλησε το υποκατάστημα της Marfin, καθώς και σε εκείνον που επιτέθηκε στο βιβλιοπωλείο Ιανός καταλήγει βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το βούλευμα εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, ωστόσο ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί δικάσιμος.

Σύμφωνα με το βούλευμα, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Real News, ο φερόμενος ως δράστης του εμπρησμού της Marfin παραπέμπεται να δικαστεί για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν αποπείρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας διά εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».

Με το ίδιο βούλευμα, μαζί με τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος κατηγορείται ότι πέταξε τις μοιραίες μολότοφ, μέσα στην τράπεζα, αφού δύο άγνωστοι συνεργοί του είχαν σπάσει τα τζάμια της πρόσοψης και είχαν περιλούσει το εσωτερικό με εύφλεκτο υγρό, παραπέμπεται άλλος ένας άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση την ίδια ώρα στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», λίγο πιο πάνω στον ίδιο δρόμο.

Σημειώνεται ότι οι δικαστές έκριναν ότι οι δράστες δεν στόχευαν μόνον στο θάνατο των τριών άτυχων τραπεζικών υπαλλήλων, που εγκλωβίστηκαν στο κατάστημα, αλλά του συνόλου των συναδέλφων τους. Υπενθυμίζεται ότι εντός του τραπεζικού καταστήματος βρίσκονταν άλλα 24 άτομα που κατόρθωσαν να βγουν σώοι, προτού οι φλόγες και ο καπνός επεκταθούν σε όλο το κτίριο.

in.gr