Ξέσπασαν οι οικοδόμοι του Ν. Ηρακλείου με αφορμή τον μεγάλο σεισμό που ταρακούνησε την Κρήτη το Σάββατο.

Οι οικοδόμοι κάνουν λόγω για εγκληματικές παραλείψεις στην αντισεισμική θωράκιση των πόλεων του νησιού.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Ο ισχυρός σεισμός που χτύπησε την Κρήτη έφερε με τον πιο δραματικό τρόπο στην επιφάνεια την εγκληματική πολιτική που ακολούθησαν όσοι κυβέρνησαν αυτό τον τόπο, την πολιτική που βάζει πάνω απ ΄ όλα τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε πρώτη χώρα σε σεισμική δραστηριότητα στην Ευρώπη και 6η – 7η στον κόσμο. Το πιο θλιβερό όμως είναι η εγκληματική πολιτική που κάνει ένα φυσικό φαινόμενο – φονικό. Και από καθαρή τύχη δεν είχαμε θύματα και μεγάλες ζημιές λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους στο σεισμό του Σαββάτου στην Κρήτη .

Στο επόμενο σεισμό τι θα γίνει;

Ο πρόσφατος σεισμός ήρθε να μας υπενθυμίσει με τον πιο οξυμμένο τρόπο το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης. Μεγάλος αριθμός κτιρίων, όπως σχολεία, νοσοκομεία, κατοικίες, εργατικοί χώροι, βρίσκονται εκτός των αντισεισμικών προδιαγραφών ασφαλείας.

Αλλά και ο μεγάλος αριθμός κτιρίων σε όλες της πόλης του νομού που έχουν κηρυχθεί διατηρητέα χωρίς όμως να γίνεται το παραμικρό για να παραμείνουν και να αποτελούν θανάσιμες παγίδες καθημερινά .

Ο τελευταίος σεισμός στην Κρήτη αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός είναι εντελώς απροστάτευτος απέναντι στα φυσικά φαινόμενα.

Παρ΄ όλα αυτά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαδοχικά αρνούνται ακόμα και να εξαγγείλουν τα απαραίτητα έργα και μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις αυτές εφαρμόζουν μια εγκληματική πολιτική, που αντιμετωπίζει την αντισεισμική προστασία με τους νόμους της ελεύθερης αγοράς, με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι με τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας, η προστασία των κατοίκων και της περιουσίας τους από τους σεισμούς, αποτελεί σημαντικό έργο υποδομής άμεσης προτεραιότητας.

Σε περίοδο κρίσης και μεγάλης ανεργίας στο χώρο των κατασκευών, με μια σωστή και σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος μπορούσαν να εργαστούν χιλιάδες εργαζόμενοι στις κατασκευές.

Δεν προχωρούν σε αυτή τη λύση γιατί στόχος τους είναι το κέρδος από τη γη και την κατοικία. Την ίδια στιγμή, διοργανώνουν τηλεοπτικά σόου με έργα που γίνονται μόνο στις φωτογραφίες.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων το Συνδικάτο Οικοδομών Ηρακλείου διεκδικεί και προβάλλει την πρότασή της για δημιουργία ενός ενιαίου αποκλειστικά κρατικού φορέα κατασκευών που θα διασφαλίζει επαρκείς και ασφαλείς κατασκευές για το λαό , αλλά και άμεσα μετρά για αντισεισμική θωράκιση σε σχολεία, νοσοκομεία, κατοικίες, εργασιακούς χώρους.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook