Έδεσαν στο λιμάνι της Σούδας, δύο ακόμα κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν 2600 επισκέπτες, ενώ ήδη για το 2012 έχουν \”κλειστεί\” 123 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά.

Νωρίς το πρωί κατάπλευσαν στο λιμάνι της Σούδας τα κορυαζιερόπλοια Splendour of the Seas, με 1903 επιβάτες και 730 άτομα πλήρωμα που ήρθε στα Χανιά απο την Σαντορίνη και  Azamara Journey, με 700 επιβάτες και 400 άτομα πλήρωμα που ήρθε στα Χανιά απο το Κατάκωλο.

Έτσι η πόλη των Χανίων αλλά και άλλες περιοχές – μέσω των προγραμματισμένων εκδρομών – θα πλημμυρίσει σήμερα με τους επισκέπτες που αναμένεται να δώσουν ανάσα πνοής στην τοπική αγορά.

Με αφορμή αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, ενημέρωσε τους εμπόρους που βρίσκονται στο κέντρο ότι \”αν θέλουν και έχουν την δυνατότητα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και το μεσημέρι\”.

Νωρίς το πρωί τα κρουαζιερόπλοια επισκέφθηκε ο δήμαρχος Χανίων κ.Μανώλης Σκουλάκης, προκειμένου να διαπιστώσει πως όλα βαίνουν καλώς και συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων που σχετίζονται με την υποδοχή και την μεταφορά των επισκεπτών.

Το Splendour αποπλέει στις 6 το απόγευμα για Κατάκωλο και το Journey στις 11 το βράδυ για Σαντορίνη.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή, θα καταπλεύσει και ένα τρίτο κρουαζιερόπλοιο, το Minerva με 350 επιβάτες και 171 άτομα.

\”Έκλεισαν\” και για το 2012

Στο μεταξύ στον αρχικό προγραμματισμό των περίπου 60 αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά προστέθηκαν δεκάδες ακόμη, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, για το 2012 έχουν ήδη \”κλειστεί\” 123 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Το γεγονός αυτό κάνει φανερή την δυναμική που έχουν τα Χανιά και το λιμάνι της Σούδας για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού \”κρουαζιέρας\” και ενισχύει τις προσπάθειες για την καθιέρωση της Σούδας – του ασφαλέστερου φυσικού λιμένα ης Μεσογείου – ως \”σταθμού\” αφίξεων και αναχωρήσεων κρουαζιερών για ολόκληρη την Κρήτη.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook