Το αργότερο έως το Σάββατο θα πρέπει οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων να απογραφούν ηλεκτρονικά, με βάση τη νέα τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει αργία, σε περίπτωση που κάποιος δεν απογραφεί.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται: «Οι υπηρετούντες με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα 8 Πανεπιστήμια που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι υποχρεούνται να απογραφούν σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Παιδείας. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι υπάλληλοι θα πρέπει να τα καταθέσουν και εγγράφως στην οικεία Διεύθυνση Διοικητικού/Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας».

Από την πλευρά τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι σκληραίνουν τη στάση τους και ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα, νέα πενθήμερη απεργία.

Οι πρυτάνεις από την πλευρά τους θα πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο για να μιλήσουν για τα προβλήματα των πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Συνόδου των πρυτάνεων: Συγκεκριμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού, θα παρουσιάσει, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο Ευρωκοινοβούλιο, αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, με επικεφαλής τον προεδρεύοντα της Συνόδου, Πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο.

Μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων και εκπρόσωποι των ελληνικών ΑΕΙ θα συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Κρίση, εφαρμοζόμενες πολιτικές και συνέπειες για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια" που διοργανώνει στις Βρυξέλλες ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/Ομάδα Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί Έλληνες Ευρωβουλευτές, ενώ θα συμμετάσχει και η Ρεμπέκκα Χαρμς, συμπρόεδρος της Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. Παράλληλα, έχουν προσκληθεί ακαδημαϊκοί από το Βέλγιο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών, καθώς και δημοσιογράφοι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχουν οι:

1. Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, Πρύτανης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), Προεδρεύων Συνόδου Πρυτάνεων.
2. Καθηγητής Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Πρύτανης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, μέλος του Προεδρείου της Συνόδου.
3. Καθηγητής Πάρις Τσάρτας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος του Προεδρείου της Συνόδου.
4. Καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου, Πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μέλος της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου του ΕΚΠΑ.

protothema.gr