Με τη συμμετοχή 15 εταιρειών, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός επιλογής αναδόχου, για την κατασκευή στον Σκαφιδαρά του κτιρίου που θα στεγάσει το ΚΔΑΠ ΑμεΑ και το ΚΗΦΗ, του δήμου Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού 3.564.000 ευρώ.

Το νέο κτίριο των 1000 τ.μ., θα διαθέτει αίθουσες θεραπειών, ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας, κοινωνικών λειτουργών, χώρους αναψυχής και ανάπαυσης, παρασκευαστήρια γευμάτων, τραπεζαρίες, πολλούς βοηθητικούς χώρους, κλπ. Η μεταφορά των συμμετεχόντων στις δομές, θα γίνεται με ειδικό λεωφορείο του δήμου Μαλεβιζίου, ενώ στο ίδιο κτίριο θα μεταφερθούν και οι υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου, που μέχρι σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Προχωρήσαμε ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου κοινωνικών δομών στο δήμο μας.

Η κατασκευή ενός σύγχρονου και άνετου κτιρίου για τη στέγαση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Σκαφιδαρά, αποτελούσε βασικό μας στόχο.

Πρόκειται για δυο δομές που λειτουργούν στο δήμο μας και με την κατασκευή των νέων αυτών χώρων, θα μπορέσουν να προσφέρουν ακόμα περισσότερο σε ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, ενώ ενισχύουν ακόμα περισσότερο την κοινωνική πολιτική, που παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, προσπαθούμε διαρκώς να ενισχύουμε.

Παράλληλα όμως με τα παραπάνω, με το έργο αυτό αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια περιοχή που έχει παραχωρηθεί στο δήμο Μαλεβιζίου από τον γειτονικό δήμο Ηρακλείου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για την παραχώρηση του χώρου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την κ. Μαρία Κασσωτάκη και σε όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την άψογη συνεργασία.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον πρόεδρο του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. Κώστα Φασουλάκη, και όλα στελέχη του Οργανισμού, τον αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο και τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας, για την άριστη δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποίησαν».

Ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία Ρόμβος Α.Ε. ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι οι 22 μήνες και η χρηματοδότηση γίνεται από το ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook