Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη Βρετανία με την απόφαση του αφεντικού της «Virgin», Ρίτσαρντ Μπράνσον, να ακολουθήσει τα…χνάρια του διάσημου Γάλλου ηθοποιού, Ζεράρ Ντερπαρτιέ και να γίνει φοροφυγάς .

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, o Μπράνσον δέχεται τις τελευταίες ώρες τα πυρά των συμπολιτών του οι οποίοι δυσανασχετούν με την απόφασή του να το… σκάσει από τα πάτρια εδάφη αναζητώντας φορολογικό παράδεισο στην Καραβική. Ο ίδιος για να δικαιολογήσει την απόδρασή του στο ιδιωτικό του νησί «Necker» έσπευσε να δηλώσει ότι τα τελευταία επτά χρόνια, βρίσκεται μακριά απο την πατρίδα του για να φροντίσει την υγεία του κι όχι για να γλιτώσει τη μέγγενη της φορολογίας.

Στο νησί «Necker», ο σερ Μπράνσον- ο έκτος πλουσιότερος Βρετανός με περιουσία που αγγίζει τα 3, 5 δισεκατομμύρια λίρες- έχει βρει την ησυχία του, όπως ισχυρίζεται. Το νησάκι αυτό το αγόρασε τη δεκαετία του \’ 70 και πρόσφατα το ανακαίνισε. Στο blog της Virgin,ο σερ Μπράνσον υποστηρίζει ότι είναι πολύ τυχερός που έχει κάνει τέτοια περιουσία που του επιτρέπει να έχει περισσότερα απ΄ όσα χρειάζεται .

«Εξακολουθώ να εργάζομαι μέρα – νύχτα αλλά και στο νησί αυτό, μπορώ να προσέχω και την υγεία μου. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να είναι κανείς ενεργητικός. Μπορώ να κάνω σέρφινγκ, να πάίζω τέννις, να κολυμπώ και να κάνω πιλάτες».

Όλα αυτά , κύριε Μπράνσον, δεν μπορείτε να τα κάνετε στη Βρετανία; Εμείς αναρωτιόμαστε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook