Επιστολή με το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης της προσωρινής επέκτασης των εγκαταστάσεων του Αεροσταθμού του Αεροδρομίου Σητείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των επισκεπτών και πτήσεων Τσάρτερς, έστειλε ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχ. Καρχιμάκης προς τους Δημάρχους Σητείας κ. Θ. Πατεράκη και Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκη.

Η προσωρινή επέκταση του αεροσταθμού θα πραγματοποιηθεί κάνοντας χρήση τεσσάρων προκατασκευασμένων οικίσκων που θα διατεθούν από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων. Οι σχετικές διαδικασίες μεταξύ ΥΠΑ και ΓΓΔΕ έχουν ολοκληρωθεί.

Η προσωρινή αυτή επέκταση θα γίνει έτσι ώστε να εξυπηρετήσει την απρόσκοπτη μεταφορά των επισκεπτών, αλλά και την δυνατότητα πτήσεων Τσάρτερς που θα συμβάλλουν στην παραπέρα τουριστική ανάπτυξη των περιοχών Σητείας και Ιεράπετρας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Η δαπάνη εκτέλεσης των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 60.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.), δηλαδή συνολική δαπάνη 73.800 ευρώ και εγκρίθηκε στις 21/4/2011 από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Ο διαγωνισμός του έργου θα γίνει στις 2 Μαϊου στις 11.30 και η εγκατάσταση του εργολάβου πρόκειται να γίνει στις 10 Μαϊου 2011, ενώ οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός μηνός.

radiolasithi

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook