Υπέρ της λειτουργίας παραρτήματος του ΕΑΠ στα Χανιά για τη διευκόλυνση όλων των φοιτητών, τάσσονται αντιπεριφέρεια και δήμος Χανίων.

Στις ανακοινώσεις τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Περιφερειακή ενότητα Χανίων


Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων εκφράζει την βαθιά της ικανοποίηση για την Ίδρυση Παραρτήματος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στην Δυτική Κρήτη, με έδρα τον Δήμο Πλατανιά.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο οφείλει να επιδιώκει την εξωστρέφεια μέσα από την αποκέντρωσή του με την Ίδρυση Παραρτημάτων σε διαφορετικές περιοχές.

Γνωρίζοντας ότι ο Δήμος Πλατανιά έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του παραρτήματος, θεωρούμε υπερβολικές τις αντιδράσεις που ακούγονται από διάφορους παράγοντες του τόπου μας για την Ίδρυσή του στα Χανιά & δεν υπηρετούν ούτε το συγκρητισμό ούτε την αποκέντρωση.

Η απόφαση που λήφθηκε πρέπει να υλοποιηθεί & να παραμείνει ως έχει για να υπηρετήσει τον συγκρητισμό & την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού.

Δήμος Χανίων

Ομόφωνο ψήφισμα για τη λειτουργία παραρτήματος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου στον Πλατανιά Χανίων, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, κατά τη συνεδρίαση της 14ης Οκτωβρίου 2013.

Σε αυτό αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Σε μια περίοδο κατά την οποία ο πολιτισμός και η παιδεία είναι από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο επιδιώκει την εξωστρέφεια μέσα από την επέκταση του με την ίδρυση νέων παραρτημάτων σε διάφορες πόλεις της χώρας, μια εκ των οποίων είναι και ο Πλατανιάς Χανίων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ αφού πιστεύει ακράδαντα ότι με την επέκταση του, δίνεται σοβαρό κίνητρο σε περισσότερους συμπολίτες μας να εισαχθούν στο ΕΑΠ.

Επίσης ο Δήμος στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης θεωρεί επιβεβλημένη τη λειτουργία των παραπάνω τμημάτων του ΕΑΠ στην περιοχή της Δυτικής Κρήτης. Συμπαραστέκεται δε στους φοιτητές του ΕΑΠ έχοντας ως κύριο γνώμονα ότι η γνώση όσο επεκτείνεται είναι προς όφελος όλων. Επιπλέον γνωρίζουμε ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειές από τον όμορο Δήμο του Πλατάνια έτσι ώστε οι φοιτητές του ΕΑΠ να απολαμβάνουν από πλευράς εγκαταστάσεων και λειτουργίας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης.

Τέλος θεωρούμε αδικαιολόγητο το ενδεχόμενο πιθανής υπαναχώρησης που οδηγεί στην αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος του Ελληνικού Πολιτισμού, που ήδη λειτουργεί από τις 6/10/2013 και απαιτούμε τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του παραρτήματος με βάση το υπογεγραμμένο Στρατηγικό Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πλατανιά και του ΕΑΠ».Ανοικτή επιστολή έχουν συντάξει και οι φοιτητές του ΕΑΠ από τη Δυτική Κρήτη ενώ επιστολή έστειλε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χ. Μαρκογιαννάκης (δείτε εδώ)