Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι είναι πολυ νωρίς για να αποφασιστεί εάν η Ελλάδα χρειάζεται νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, υπάρχουν ακόμη ανοικτά δημοσιονομικά μέτωπα που εξετάζει η αποστολή της Τρόικας. Μόλις τελειώσει, θα ξέρουμε για νέα μέτρα

Παράλληλα υπογράμμισε πως το ζήτημα των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας για το β’ εξάμηνο του 2014, θα συζητηθεί Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα για όσο τηρεί τις υποχρεώσεις της, δήλωσε.

Όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα πραγματοποιεί μεγάλη προσπάθεια για να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο έχει πολλά ακόμα να κάνει στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, ειδικά στον δημόσιο τομέα και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Δεν υπάρχει στήριξη από το Eurogroup για κούρεμα του ελληνικού χρέους, πρόσθεσε, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι ελάφρυνσης.

Σε ό,τι αφορά την Ιρλανδία, το συμπέρασμα της έκθεσης της τρόικας θα απελευθερώσει τη δόση των 2,3 δισ. ευρώ της βοήθειας για τη χώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα διάσωσης.

Όπως πρόσθεσε, όλες οι επιλογές για την έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα διάσωσης είναι ανοιχτές, και το θέμα θα συζητηθεί ξανά το Νοέμβριο.

Για την Πορτογαλία, ο Ντάισενπμπλουμ τόνισε πως οι μακροχρόνιες προκλήσεις παραμένουν και θα συζητηθεί η στρατηγική εξόδου από το πρόγραμμα διάσωσης στο α’ τρίμηνο του 2014.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook