Μια νέα πρόταση έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή των Δανών. Ένα νέο εστιατόριο που ονομάζεται «Rub og Stub» προσφέρει στους πελάτες του πιάτα μαγειρεμένα με υλικά που έχουν πεταχτεί από τα σούπερ μάρκετ σε μια προσπάθεια να περάσουν ένα μήνυμα οικονομίας στους καταναλωτές. Το περίεργο αυτό εστιατόριο είναι γεμάτο, καθώς έχει φανατικούς θαυμαστές.

Οι υπεύθυνοι λένε πως στόχος τους είναι να περιορίσουν τον αριθμό των τροφίμων που πετάνε οι άνθρωποι καθημερινά στα σκουπίδια, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν σε διάφορες οργανώσεις και ιδρύματα

Σύμφωνα με την Sophie Sales, συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου: «Στη Δανία ο κόσμος πετά πολλά τρόφιμα στα σκουπίδια. Το ίδιο συμβαίνει σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, ενώ στις Τρίτες Χώρες τα παιδιά πεθαίνουν από ασιτία! Δεν μπορούμε να δεχόμαστε κάτι τέτοιο χωρίς αντίδραση. Εμείς βρήκαμε αυτό τον τρόπο για να περάσουμε τα μηνύματά μας».

Τα τρόφιμα συλλέγονται από τα σούπερ μάρκετ της Κοπεγχάγης και είναι όλα αυτά που πετούν οι επιχειρήσεις επειδή στην όψη δεν είναι αρεστά! Όλα είναι φρέσκα και όχι αλλοιωμένα, ενώ οι ημερομηνίες λήξης τους είναι οι ενδεδειγμένες. Το εστιατόριο έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο που τρώει φτηνά αλλά συμβάλλει με τον τρόπο τους στη μείωση των αποβλήτων τροφίμων.

protothema.gr