Ολοκληρώθηκε η επιλογή για χρηματοδότηση 34 έργων, στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013», συνολικής δαπάνης περίπου 31 εκατ. Ευρώ, τα οποία θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ των έργων αυτών συμπεριλαμβάνεται και το έργο ΣΥΝΕΡΓΩ που υποβλήθηκε από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, με επικεφαλής εταίρο το Επιμελητήριο Ηρακλείου, και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.035.270,00 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός των έργου που θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Ρεθύμνης ανέρχεται στο ποσό των 105.000,00 ευρώ.

Το έργο θα υλοποιηθεί κατά την επόμενη διετία κι έχει σαν βασικό στόχο την ανάδειξη της Κρήτης και της Κύπρου ως πόλων αειφόρου ανάπτυξης στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων των δύο περιοχών.

Για την υλοποίηση του έργου προβλέπονται, κυρίως, οκτώ δράσεις προώθησης – προβολής Κρητικών και Κυπριακών προϊόντων στην Κρήτη και στην Κύπρο, από τις οποίες αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 150 επιχειρήσεις (100 Κρητικές – 50 Κυπριακές), συμμετοχή περίπου 60 επιχειρήσεων σε 3 εθνικές εκθέσεις, δράσεις προώθησης – διαφήμισης σε Κρήτη και Κύπρο, εκπαιδευτικά σεμινάρια κ.α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook