Στο επίπεδο των «28» συνεχίζουν την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τη συζήτηση για την τραπεζική ένωση, μετά τη διαβούλευση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Επίκεντρο είναι τα αναχώματα στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών, στο οποίο οι «17» του ευρώ, όπως ανέφερε ο Ντάισεμπλουμ, υποστηρίζουν την σειρά που έχει συμφωνηθεί -ιδιώτες, εθνικά κεφαλαία και ως έσχατη λύση στροφή στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς για έμμεση ανακεφαλαιοποίηση.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ για το «κόσκινο» από το οποίο θα περνά τους τραπεζικούς ισολογισμούς.

«Υπήρξε ευρεία συμφωνία» ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup της Δευτέρας, «να τηρηθεί η σειρά που έχει συμφωνία, δηλαδή πρώτα ιδιωτικά κεφάλαια, μετά, εάν δεν βρεθούν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν δημόσια κεφάλαια σε εθνικό επίπεδο».

Στην περίπτωση που δεν επαρκούν τα εθνικά κεφάλαια, τότε «θα μπορούσε να παίξει ρόλο ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, όπως στην περίπτωση της Ισπανίας» με στόχο «έμμεση», όπως τόνισε ο Ντάισελμπλουμ, ανακεφαλαιοποίηση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook