Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οροπεδίου Λασιθίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνει ενημερωτική εσπερίδα για την κτηνοτροφία, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, στις 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Αντώνιος Βορεάδης” του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδων.
Την εσπερίδα θα συντονίσει ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού κ. Θεόδωρος Μουδάτσος ενώ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που απευθύνει ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Μανόλης Σμυρνάκης.
Στο πλαίσιο των προγραμματισμών ομιλιών της εκδήλωσης έχουν κληθεί και θα μιλήσουν: Ο κτηνίατρος της Π.Ε. Λασιθίου κ. Γιάννης Παπαδάκης με θέμα την παραγωγή υγιεινού γάλακτος, επικεντρώνοντας την παρουσίασή του στο θέμα της ισχύουσας νομοθεσίας ενώ ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, κτηνίατρος κ. Αλέξανδρος Στεφανάκης θα εισηγηθεί το θέμα της ορθολογικής διαχείρισης των εκτροφών προβάτων και αιγών στην Π.Ε. Λασιθίου για παραγωγή προϊόντων ποιότητας. Επίσης, η Γεωπόνος κα Μαρία Μπατή από την εταιρεία Συμβούλων Proactive Α.Ε. θα αναφερθεί στις προοπτικές ανάπτυξης της γαλακτοπαραγωγής και το νέο κανονισμό Οργάνωσης Παραγωγών.
Η εσπερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση που θα ακολουθήσει όπου θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις στους ομιλητές οι παρευρισκόμενοι και να κάνουν τοποθετήσεις για τα θέματα της κτηνοτροφίας.

17:30 – 18:00 Προσέλευση

18:00 Χαιρετισμοί

18:15 – 18:45 «Παραγωγή υγιεινού γάλακτος – Νομοθεσία», Εισηγητής: Ιωάννης Παπαδάκης, Κτηνίατρος Π.Ε. Λασιθίου, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τμήμα: Κτηνιατρικής

18:45 – 19:15 «Ορθολογική διαχείριση των εκτροφών προβάτων και αιγών στην Π.Ε. Λασιθίου για παραγωγή προϊόντων ποιότητας», Εισηγητής: Δρ Αλέξανδρος Στεφανάκης, Κτηνίατρος, Πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

19:15 – 19:45 «Προοπτικές ανάπτυξης γαλακτοπαραγωγής και ο νέος Κανονισμός Οργάνωσης Παραγωγών», Εισηγητής: Μαρία Μπατή, Γεωπόνος Proactive ΑΕ, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

19:45 – 20:45 Συζήτηση – Τοποθετήσεις παρευρισκομένων

20:45 – 21:00 Λήξη εσπερίδας, αξιολόγηση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook