Νομικό σύμβουλο σε θέματα ελληνικού δικαίου που θα υποστηρίξει την αποκρατικοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), προσλαμβάνει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η πρόσληψη επιβάλλεται, καθώς έληξε το συμβόλαιο του προηγούμενου νομικού συμβούλου, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 29 Οκτωβρίου 2013.

Οπως αναφέρει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το συμβόλαιο που θα υπογραφεί με τον προτιμητέο ενδιαφερόμενο θα έχει διάρκεια 18 μήνες, ενώ η αμοιβή του καθορίζεται σε 200.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ο νομικός σύμβουλος θα υποστηρίξει το ΤΑΙΠΕΔ στις διαδικασίες πώλησης μέχρι του 55% των μετοχών του ΔΑΑ και παράλληλα θα εξετασθεί η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης που λήγει το 2026.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ σήμερα κατέχει το 30% των μετοχών του ΔΑΑ, ενώ το υπόλοιπο 25% παραμένει στην κατοχή του ελληνικού Δημοσίου.

Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ παραδέχονται ότι η αποκρατικοποίηση του ΔΑΑ έχει καθυστερήσει και πως οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, Κινέζους, Καναδούς κ.ά., αναμένεται να αρχίσουν άμεσα, με στόχο να υπάρξει κάποια συμφωνία μέχρι το τέλος του α΄ εξαμήνου 2014.

iefimerida.gr