Εξέπνευσε το μεσημέρι ο 41χρονος, ο οποίος είχε τραυματιστεί πολύ βαριά σε εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο στο Βαρύπετρο Χανίων χθες το πρωί. (Δείτε εδώ).

Ο 41χρονος,πατέρας ενός παιδιού, νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, όπου είχε διακομισθεί μετα το δυστύχημα και αφού προηγουμένως οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στην ζωή καθώς είχε υποστεί ανακοπή.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας ο 41χρονος, τραυματίστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από ανυψωτικό μηχάνημα (κλάρκ) κατά τη διάρκεια εργασιών.

Αμέσως οι εργαζόμενοι, προσπάθησαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους προκειμένου να σώσουν το συνάδελφό τους.

Συνάδελφός του που γνωρίζει από τέτοιου είδους μηχανήματα, κατάφερε να τον απεγκλωβίσει, καθώς το κλαρκ είχε καταπλακώσει ένα μέρος του σώματός του και όχι ολόκληρο τον άτυχο εργάτη.

Οι εργαζόμενοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έστειλε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, χωρίς να χαθεί χρόνος, γιατρός του ΕΚΑΒ ήταν σε αδιάκοπη τηλεφωνική επικοινωνία με τους εργαζομένους τους οποίους καθοδηγούσε δίνοντάς τους συμβουλές ζωτικής σημασίας για το τι να πράξουν με τον τραυματία παρέχοντας πρώτες βοήθειες, τα πρώτα κρίσιμα λεπτά. 

Στην διάρκεια της διακομιδής υπέστη ανακοπή, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και σε κρίσιμη κατάσταση εισήχθη στην Μ.Ε.Θ., όπου δυστυχώς υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

Ανακοίνωση Σωματείου Τροφίμων-Ποτών

"Το Δ.Σ. και τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στο κλάδο των Τροφίμων- Ποτών εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας, πατέρα ενός παιδιού, που έχασε τη μάχη με τη ζωή έπειτα από εργατικό δυστύχημα.

Το πρωί της Δευτέρας ο 41χρονος συνάδελφος, τραυματίστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από ανυψωτικό μηχάνημα (κλάρκ) κατά τη διάρκεια εργασιών.

Έπειτα από τη μάχη περίπου 2 ημερών στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων υπέκυψε στα βαριά τραύματα που είχε υποστεί στο θώρακα.

Άλλος ένας νεκρός εργάτης προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων.

Άλλος ένας εργάτης που όπως όλοι εμείς, όπως κάθε μέρα, πήγε στη δουλειά του για να βγάλει το ψωμί του. Και όμως δε γύρισε σπίτι του.

Το σωματείο θα επιμείνει μέχρι να γνωστοποιηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια του δυστυχήματος, και να αναλάβει ο κάθε υπεύθυνος την ευθύνη που του αναλογεί.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν απόφαση πως για τις εταιρίες είναι κόστος, τα μέτρα ασφαλείας, με την ίδια λογική που λέει ότι είναι κόστος οι μισθοί μας.

Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πρέπει να απαιτούν σε κάθε χώρο δουλειάς να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας των ίδιων των εργαζομένων, όπως ορίζονται από τους κανονισμούς.

Υπάρχει ανάγκη, λοιπόν, να διευκρινιστεί άμεσα, αν είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας του προβλέπονται."(φωτο αρχείου)