Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκαν σήμερα εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του Συλλόγου και του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων, προκειμένου να υποβάλλουν υπόμνημα το οποίο περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος από την βαριά φορολόγηση που του έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση, και η οποία πλήττει το ολοένα και μειούμενο εισόδημά του. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο προαναφερόμενο κείμενο, «σε συνάρτηση με τη νέα ΚΑΠ που μειώνει δραματικά τις επιδοτήσεις ειδικά στους μικρούς και μεσαίους αγρότες, η άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% που θα ισχύσει από 1-1-2014» -- που στόχο έχει τη «συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών» -- με το κράτημα των λογιστικών βιβλίων, τις εξευτελιστικές τιμές, τα απλήρωτα αγροτικά προϊόντα από τους εμποροβιομήχανους, τη συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής προς όφελος των μεγάλων μονοπωλίων μέσων και εφοδίων, θα οδηγήσει χιλιάδες φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα. […] Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει το κατατεθέν νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων».

Ο κ Βουλγαράκης δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, και ότι θα κάνει ότι είναι εφικτό και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για να στηρίξει τους αγώνες του ενάντια στο νέο χαράτσι και να αποσυρθεί άμεσα το προαναφερόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.