Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές της Γ' Λυκείου οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, διοργανώνουν τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού αναγνωρίζουμε πως, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, απαραίτητη δεν είναι μόνο η παροχή τροφίμων και φαρμάκων, αλλά εξίσου αναγκαία είναι και η πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Οργανώνουμε λοιπόν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά Γ’ Λυκείου, με διδάσκοντες, καθηγητές με πολυετή πείρα στο αντικείμενό τους (οι κύριοι Καρτσάκης, Σασλής, Τριανταφυλλάκης κ.ά.), για τα βασικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων : φυσική, χημεία, μαθηματικά, έκθεση, νέα ελληνικά και θα ακολουθήσουν και άλλα.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά (ή και σε μαθητές ενήλικες), οι γονείς των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και δεν έχουν φέτος τη δυνατότητα να πληρώσουν φροντιστήρια. Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι απογευματινά και θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου.

Θα ξεκινήσει επίσης η διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας σε μικρά παιδιά με την κυρία Ίριδα Graetz-Ανυφαντή. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα, ανά δύο Σάββατα. Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, ένα για παιδιά που ξεκίνησαν μόλις φέτος γερμανικά στο δημοτικό (τάξεις πέμπτη και έκτη) και ένα ακόμη για παιδιά που συνεχίζουν τα γερμανικά στο γυμνάσιο (τάξεις πρώτη και δευτέρα). Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση με τη γερμανική γλώσσα μέσα από το παιχνίδι. Ξεκινάμε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 10.30.

Ήδη λειτουργούν τις πρωινές ώρες, όπως και πέρυσι, τα τμήματα ξένων γλωσσών (αγγλικών, γερμανικών) και υπολογιστών για άνεργους ενήλικες στη βιβλιοθήκη του Κοινωνικού Χώρου.

Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τον Κοινωνικό Χώρο στο τηλέφωνο 2810-244115, Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα."